Lázár Pál (1988. március 11.)
Hovány Mercedes (1990. április 4.)

A török Samsunspor magyar válogatott labdarúgója, Lázár Pál két éve él boldog kapcsolatban Hovány Mercedesszel.
"Palival a Facebookon ismerkedtem meg" – meséli Mercedes. – Aztán annak rendje-módja szerint egyre többet beszélgettünk, találkozgattunk... és hipp-hopp, két hónap után össze is költöztünk."
A fiatalok életének első komoly megpróbáltatása akkor következett be, amikor Lázár a nyáron a magyar bajnok Videotontól Törökországba igazolt.
"Az elején amikor közeledtünk ahhoz, hogy a Samsunsporhoz igazol Pali, voltak kétségeink, hogy mi fog minket kint várni. Aztán később kiderült, hogy egy gyönyörű tengerparti városról van szó. Azon felül, hogy nem beszéljük még a nyelvet, az egyetlen nehézség talán az, hogy nem lehet 2-3 óra alatt hazaérni Budapestre, mert sajnos csak átszállással lehet megközelíteni a várost. Nagyon élvezzük az itteni életet, a különböző török szokásokat. Könnyű dolgunk van, mert ahol lakunk, egyből egy étterem van mellettünk, és a pincérek imádnak minket törökül tanítani. Volt, hogy külön magyar szavakat szótároztak ki nekünk."

A jogot és közgazdaságtant is hallgató Mercedes azóta egyéni tanrendre váltott az iskoláiban, és így havonta jár haza Magyarországra. "A tanulás nagyon sok időmet elveszi, nehéz két külön iskolára koncentrálni. Az, hogy ide költöztem Palival az teljesen természetes volt, mert amíg én tanulok addig erre lehetőségem van. Általában egyébként saját személyem fejlődésével töltöm az időmet, a tanuláson kívül főzéssel és bevásárlással foglalom le magamat. Nagyon szeretek új dolgokat alkotni, kipróbálni ezért szinte minden nap van itthon főtt étel. Amikor Pali itthon van, akkor DVD-zünk, törökül tanulunk, biliárdozunk, go-kartozunk, kenuzunk, és lovagolni is voltunk már. Hétvégenként pedig mindig kint vagyok a meccseken" – mesél mindennapjaikról Mercedes.

Mercedes elmondása szerint könnyen beilleszkedett a többi focistafeleség közé.  "Vannak csapatvacsorák, ahova mi is a fiúkkal tarthatunk, ezeken illik megjelenni, meg én nagyon élvezem is őket, mert összehoz bennünket. Nagyon jó a közösség, mert mindenki nyitott, vicces és jókedvű." Sőt, a lányok alkalomadtán párjaik nélkül is összejárnak. "Én még nem beszélem a törököt annyira jól, de ezek a találkozók pont jók arra is, hogy megtanuljak a nyelvükön. Kedves és nyitott mindenki.  A nagy barátnőm Patri, aki egy holland lány, Murat Yildirim (az Ajax Amsterdamban nevelkedett játékos) felesége. Vele szoktam kávézni, megbeszélni, hogy mi hiányzik nekünk otthonról, ő segií nekem bármiben, ha valamit nem tudok a hétköznapokban. Meg mindig tanít hollandul is, ami ragad rám, mert ugye a német és az angol keveréke, és én mindkét nyelven beszélek."


Bár a Videotonnál nem voltak ilyen közös összejövetelek, Mercedes jóban van több magyar futballista barátnőjével is. "Ott is kialakultak a barátságok, Elek és Lipták barátnőjével nagyon jó kapcsolatban vagyunk, a válogatott meccseken állandóan beszélünk, tartjuk a kapcsolatot telefonon. Hogy mennyiben más külföldön futballista barátnőnek lenni? Szerintem semennyiben nem különbözik. Maximum annyiban, hogy itt odafigyelnek ránk, törődnek velünk. De egyébként is a török emberek már csak ilyenek. Tudják ha nekünk jó, az nekik is jó."

A bejegyzés trackback címe:

https://futballistafeleseg.blog.hu/api/trackback/id/tr603333088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása